logo

logo

piątek, 28 października 2011

Sałatka jarzynowa



Składniki: 
3 ziemniaki (200g)
2 marchewki (200g)
1 pietruszka (100g)
1 mały seler (250g)
2 jajka (120g)
4 ogórki kiszone (200g)
1 mała cebula (50g)
kukurydza z puszki (50g)
2 łyżki jogurtu naturalnego (50g)
przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka)




Przygotowanie:
Ziemniaki, marchew, pietruszkę i seler gotujemy i kroimy w kostkę. Cebulę i ogórki kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy z jogurtem naturalnym i przyprawami.




Wartość energetyczna sałatki – 600kcal

Wartość energetyczna 1 porcji (1/3 sałatki) – 200kcal

Wartość energetyczna 1 porcji tradycyjnej sałatki z majonezem (1/3 sałatki) – 366kcal