logo

logo

poniedziałek, 14 maja 2012

Muszelki nadziewane na zielono



Składniki:
muszle makaronowe (100g)

(małe muszle – 30szt, duże muszle 15szt)

Farsz:
2 jajka (120g)
pieczarki (200g)
2 duże cebule (100g)
szpinak mrożony (100g)
przyprawy (sól, pieprz, czosnek, zioła prowansalskie)




Przygotowanie:
Muszle makaronowe gotujemy na półtwardo, żeby się nie rozwaliły przy faszerowaniu. Jajka gotujemy na twardo, pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, dodajemy rozdrobniony szpinak i smażymy, aż cebula będzie miękka, a nadmiar wody z pieczarek odparuje. Wszystkie składniki miksujemy blenderem na gładką masę. Tak przygotowaną masą faszerujemy makaron.



Wartość energetyczna wszystkich składników – 615kcal

Wartość energetyczna dużej muszli (jeśli wyszło 15szt) – 40kcal


Wartość energetyczna małej muszli (jeśli wyszło 30szt) – 20kcal