logo

logo

poniedziałek, 28 lipca 2014

Cieciorka na pomidorowo





Składniki:

cieciorka sucha (100g)
pomidory (400g)
świeża bazylia
przyprawy (sól, pieprz, zioła suszone, papryka słodka, chili)









Przygotowanie:
Suchą cieciorkę moczymy kilka godzin w zimnej wodzie, następnie solimy i gotujemy około 10 minut od zagotowana wody. Odsączamy, przepłukujemy zimną wodą i wrzucamy do garnka.

Pomidory sparzamy wrzątkiem i zdejmujemy skórkę. Następnie kroimy drobno i wrzucamy do cieciorki. Całość przyprawiamy i gotujemy około 15 minut, w razie potrzeby podlewamy wodą. Pod koniec gotowania dodajemy świeże listki bazylii.



Wartość energetyczna całej potrawy – 420kcal

Wartość energetyczna 1 porcji (1/4 potrawy) – 105kcal