Składniki:
2 jajka (120g)
cukier waniliowy (30g)
mąka pszenna (30g)
wiórki kokosowe (50g)
kilka kropli aromatu waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy (30g)
mąka pszenna (30g)
wiórki kokosowe (50g)
kilka kropli aromatu waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy porcjami cukier, żółtka i olejek waniliowy cały czas miksując. Do ubitych jajek dodajemy mąkę wcześniej zmieszaną z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi. Całość delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto nakładamy do foremek na małe babeczki lub muffinki. Pieczemy w temperaturze 180st. ok. 30 minut. Z podanych proporcji wychodzi 6 babeczek.
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy porcjami cukier, żółtka i olejek waniliowy cały czas miksując. Do ubitych jajek dodajemy mąkę wcześniej zmieszaną z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi. Całość delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto nakładamy do foremek na małe babeczki lub muffinki. Pieczemy w temperaturze 180st. ok. 30 minut. Z podanych proporcji wychodzi 6 babeczek.
Wartość energetyczna całego ciasta na babeczki – 710kcal
Wartość energetyczna 1 babeczki – 120kcal