Składniki:
2 duże marchewki (300g)
woda (75ml)
cukier waniliowy (30g)
1 łyżeczka karobu (10g)
rodzynki (20g)
2 duże marchewki (300g)
woda (75ml)
cukier waniliowy (30g)
1 łyżeczka karobu (10g)
rodzynki (20g)
Przygotowanie:
Marchewki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości. Następnie miksujemy marchew z wodą blenderem na gładki mus. Dodajemy cukier (według uznania, w zależności od poziomu słodkości marchwi) oraz karob. Wszystko dokładnie mieszamy, dorzucamy rodzynki i nakładamy do szklanek. Deser podajemy schłodzony. Z podanych proporcji wychodzą dwie szklanki o pojemności 200ml.
Marchewki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości. Następnie miksujemy marchew z wodą blenderem na gładki mus. Dodajemy cukier (według uznania, w zależności od poziomu słodkości marchwi) oraz karob. Wszystko dokładnie mieszamy, dorzucamy rodzynki i nakładamy do szklanek. Deser podajemy schłodzony. Z podanych proporcji wychodzą dwie szklanki o pojemności 200ml.
Wartość energetyczna wszystkich składników na deser – 280kcal
Wartość energetyczna 1 deseru czekoladowo-marchewkowego – 140kcal