Składniki:
1 cebula czerwona (50g)
kalarepa (250g)
sok pomidorowy (250ml)
1 ząbek czosnku
świeże listki bazylii
przyprawy (sól, pieprz, chili, suszone zioła)
1 cebula czerwona (50g)
kalarepa (250g)
sok pomidorowy (250ml)
1 ząbek czosnku
świeże listki bazylii
przyprawy (sól, pieprz, chili, suszone zioła)
Przygotowanie:
Kalarepę obieramy i trzemy na tarce. Cebulę kroimy w kostkę, a czosnek przepuszczamy przez praskę. Wszystko zalewamy sokiem pomidorowym, dodajemy świeże listki bazylii i przyprawy. Z podanych proporcji wychodzą dwie szklanki chłodnika.
Wartość energetyczna całości – 120kcal
Kalarepę obieramy i trzemy na tarce. Cebulę kroimy w kostkę, a czosnek przepuszczamy przez praskę. Wszystko zalewamy sokiem pomidorowym, dodajemy świeże listki bazylii i przyprawy. Z podanych proporcji wychodzą dwie szklanki chłodnika.
Wartość energetyczna całości – 120kcal
Wartość energetyczna 1 szklanki – 60kcal