Składniki:
kotlety sojowe suche (50g)
1 duża cebula (100g)
2 duże marchewki (200g)
papryka konserwowa (200g)
przecier pomidorowy (50g)
przyprawy (sól, pieprz, suszone zioła, papryka słodka)
kotlety sojowe suche (50g)
1 duża cebula (100g)
2 duże marchewki (200g)
papryka konserwowa (200g)
przecier pomidorowy (50g)
przyprawy (sól, pieprz, suszone zioła, papryka słodka)
Przygotowanie:
Do garnka wlewamy około pół litra wody, wrzucamy pokrojoną w plasterki marchewkę, suche kotlety sojowe (można wcześniej połamać lub pokroić je na mniejsze kawałki) i gotujemy do miękkości. W tym czasie cebulę kroimy w kosteczkę, podsmażamy i dodajemy do gulaszu. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojona w paski lub kostkę paprykę konserwową, przecier pomidorowy i przyprawy. Gotujemy jeszcze około 10 minut.
Do garnka wlewamy około pół litra wody, wrzucamy pokrojoną w plasterki marchewkę, suche kotlety sojowe (można wcześniej połamać lub pokroić je na mniejsze kawałki) i gotujemy do miękkości. W tym czasie cebulę kroimy w kosteczkę, podsmażamy i dodajemy do gulaszu. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojona w paski lub kostkę paprykę konserwową, przecier pomidorowy i przyprawy. Gotujemy jeszcze około 10 minut.
Wartość energetyczna całego gulaszu sojowego – 375kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/3 gulaszu) – 125kcal