Składniki:
2 duże cebule (200g)
1 łyżka serka kanapkowego (25g)
rzeżucha
przyprawy (sól)
2 duże cebule (200g)
1 łyżka serka kanapkowego (25g)
rzeżucha
przyprawy (sól)
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy z przyprawami. Zostawiamy do przestygnięcia, po czym dodajemy rzeżuchę i łyżkę dowolnego serka kanapkowego, żeby całość scalić. Pomysł na pastę znalazłam w starej pożółkłej książce. Myślę, że można by to zmiksować blenderem, co zamierzam przetestować następnym razem.
Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy z przyprawami. Zostawiamy do przestygnięcia, po czym dodajemy rzeżuchę i łyżkę dowolnego serka kanapkowego, żeby całość scalić. Pomysł na pastę znalazłam w starej pożółkłej książce. Myślę, że można by to zmiksować blenderem, co zamierzam przetestować następnym razem.
Wartość energetyczna całej pasty cebulowej – 100kcal
Wartość energetyczna na 100g - 40kcal/100g