Składniki:
2-3 ziemniaki (300g)
1 duża cebula (100g)młoda kapusta (500g)
chili
olej (5ml)
przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka, zioła)
Przygotowanie:
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię z odrobiną soli i dusimy pod przykryciem, co jakiś czas dolewając wodę. Po kilku minutach dodajemy posiekaną kapustę. Na osobnej patelni podsmażamy na odrobinie oleju pokrojoną w kostkę cebulę i chili, a następnie dodajemy do potrawki z ziemniakami. Dusimy wszystko, aż ziemniaki i kapusta będą miękkie. Pod koniec duszenia przyprawiamy do smaku.
Wartość energetyczna całej potrawki – 455kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/2 potrawki) – 230kcal
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię z odrobiną soli i dusimy pod przykryciem, co jakiś czas dolewając wodę. Po kilku minutach dodajemy posiekaną kapustę. Na osobnej patelni podsmażamy na odrobinie oleju pokrojoną w kostkę cebulę i chili, a następnie dodajemy do potrawki z ziemniakami. Dusimy wszystko, aż ziemniaki i kapusta będą miękkie. Pod koniec duszenia przyprawiamy do smaku.
Wartość energetyczna całej potrawki – 455kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/2 potrawki) – 230kcal