Składniki:
1 duża sałata (150g)
2 jajka (120g)
1 pęczek szczypiorku
koperek
jogurt naturalny (100ml)
przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka)
1 duża sałata (150g)
2 jajka (120g)
1 pęczek szczypiorku
koperek
jogurt naturalny (100ml)
przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka)
Przygotowanie:
Sałatę myjemy i rwiemy na mniejsze części, wrzucamy do dużej miski. Dodajemy posiekany szczypiorek i koperek. Jajka gotujemy, obieramy i kroimy na średniej wielkości kawałki, dodajemy do sałaty. Do kubeczka wlewamy jogurt, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Sosem jogurtowym zalewamy sałatę i delikatnie całość mieszamy.
Sałatę myjemy i rwiemy na mniejsze części, wrzucamy do dużej miski. Dodajemy posiekany szczypiorek i koperek. Jajka gotujemy, obieramy i kroimy na średniej wielkości kawałki, dodajemy do sałaty. Do kubeczka wlewamy jogurt, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Sosem jogurtowym zalewamy sałatę i delikatnie całość mieszamy.
Wartość energetyczna całej sałaty z jajkiem – 280kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/3 sałaty) – 90kcal