Składniki:
1 mango (250g)
½ małego melona (250g)
jogurt naturalny (100g)
cukier waniliowy (15g)
1 łyżka wiórków kokosowych (10g)
1 mango (250g)
½ małego melona (250g)
jogurt naturalny (100g)
cukier waniliowy (15g)
1 łyżka wiórków kokosowych (10g)
Przygotowanie:
Mango obieramy i kroimy w kostkę (podana waga jest wagą już po obraniu). Melona kroimy na kawałki lub wydrążamy kulkownicą. Owoce układamy naprzemiennie w 4 szklankach. W osobnej szklance przygotowujemy sos waniliowy z jogurtu naturalnego i cukru waniliowego, następnie polewamy nim ułożone w szklankach owoce. Dekoracyjnie można posypać deser odrobiną wiórków kokosowych. Z podanych proporcji wychodzą 4 porcje.
Mango obieramy i kroimy w kostkę (podana waga jest wagą już po obraniu). Melona kroimy na kawałki lub wydrążamy kulkownicą. Owoce układamy naprzemiennie w 4 szklankach. W osobnej szklance przygotowujemy sos waniliowy z jogurtu naturalnego i cukru waniliowego, następnie polewamy nim ułożone w szklankach owoce. Dekoracyjnie można posypać deser odrobiną wiórków kokosowych. Z podanych proporcji wychodzą 4 porcje.
Wartość energetyczna wszystkich składników na deser – 390kcal
Wartość energetyczna 1 deseru z mango i melonem – 100kcal