Składniki (na garnek 2,5l):
szparagi (1kg)
ziemniaki (300g)
seler (200g)
1 domowa kostka warzywna
przyprawy (sól, pieprz)
szparagi (1kg)
ziemniaki (300g)
seler (200g)
1 domowa kostka warzywna
przyprawy (sól, pieprz)
Przepis na domową kostkę warzywną tutaj.
Przygotowanie:
Szparagi obieramy i kroimy w plasterki. Ziemniaki i seler obieramy i kroimy na mniejsze cząstki. Wszystko wrzucamy do garnka z wodą, z domową kostką warzywną i gotujemy do miękkości. Następnie miksujemy zupę blenderem na krem. Całość przyprawiamy do smaku.
Szparagi obieramy i kroimy w plasterki. Ziemniaki i seler obieramy i kroimy na mniejsze cząstki. Wszystko wrzucamy do garnka z wodą, z domową kostką warzywną i gotujemy do miękkości. Następnie miksujemy zupę blenderem na krem. Całość przyprawiamy do smaku.
Wartość energetyczna całego kremu ze szparagów – 480kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/5 zupy) – 95kcal