Składniki:
kapusta (500g)
szczypiorek
koperek
zielona pietruszka
1 łyżka soku z cytryny
oliwa (15ml)
1 ząbek czosnku
cukier (5g)
przyprawy (sól, pieprz)
Przygotowanie:
Kapustę trzemy na tarce lub kroimy na cienkie paski, zieleninę drobno siekamy. W kubeczki mieszamy oliwę z sokiem z cytryny, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, odrobinę cukru, sól i pieprz. Przelewamy wszystko do kapusty i dokładnie mieszamy. Surówkę schładzamy w lodówce około 30 minut.
Wartość energetyczna całej surówki – 290kcal
Kapustę trzemy na tarce lub kroimy na cienkie paski, zieleninę drobno siekamy. W kubeczki mieszamy oliwę z sokiem z cytryny, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, odrobinę cukru, sól i pieprz. Przelewamy wszystko do kapusty i dokładnie mieszamy. Surówkę schładzamy w lodówce około 30 minut.
Wartość energetyczna całej surówki – 290kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/3 surówki) – 95kcal