Dipy i sosy
Dipy
i sosy, które ja robię jako zastępstwo sosów na
bazie
majonezu, śmietany czy nadmiernej ilości mąki. Stosowane mogą być do
wszystkiego, jako sosy do jaj zwykłych lub faszerowanych, do
krakersów, pizzy, krokietów,
placuszków,
kotletów warzywnych, mięsa. Ogólnie rzecz biorąc
wszędzie
tam, gdzie wcześniej używaliśmy ciężkich sosów
robimy sosy
jogurtowe lub na bazie warzyw.
SOS
GRZYBOWY Z ORZECHAMI WŁOSKIMI |
|
|
|
|
|
|
|
PESTO
GROSZKOWE Z BAZYLIĄ |
SOS
POMIDOROWY |
DRESSING
ORZECHOWO-
CYTRYNOWY |
DRESSING
CYTRYNOWY ZE ŚWIEŻYMI ZIOŁAMI |
|
|
|
|
SOS SZPINAKOWY |
SOS
PIECZARKOWY |
DRESSING
JOGURTOWY Z POMARAŃCZĄ |
TZATZIKI |
|
|
|
|
MAJONEZ LEKKI
I ZDROWY |
SOS
BESZAMELOWY |
DIP JOGURTOWY
Z ZIOŁAMI |
SOS GRZYBOWY |
|
|
|
|
GUACAMOLE |
SOS CZOSNKOWY |
SOS PAPRYKOWY |
DIP BROKUŁOWY |
|
|
|
|
DRESSING
SAŁATWKOWY A'LA WINEGRET |
DIP
OGÓRKOWY |
DIP DYNIOWO-
PAPRYKOWY |
SALSA |
|
|
|
|