logo

logo

PASZTETY

Pasztety
Wskazówki dietetyczne

Przyjęłam zasadę, że pasztety piekę w szerokiej blaszce o wymiarach 30x16cm (pasztet płaski) lub wąskiej 25x10cm (pasztet wysoki). Na taką ilość pasztetu dla dobrego związania się farszu daję zawsze 2 surowe jajka.

Nie podaję tu wartości energetycznej wersji tradycyjnej, bo jej nigdy nie robiłam i ciężko mi powiedzieć, czym by to się różniło od tych pasztetów, które robię teraz.

Pasztety są bardzo delikatne, więc zanim je będziemy kroić najlepiej na kilka godzin wstawić do lodówki, żeby porządnie się schłodziły i nie rozpadały podczas dzielenia na porcje.


PASZTET RYBNY Z BOBEM PASZTET DROBIOWY Z SUSZONYMI GRZYBAMI PASZTET Z CIECIORKI Z SELEREM
Pasztet rybny z bobem Pasztet drobiowy z suszonymi grzybami Pasztet z cieciorki z selerem
PASZTET DROBIOWY Z POREM PASZTET ZIEMNIACZANY Z CZERWONĄ SOCZEWICĄ PASZTET Z BRĄZOWEJ SOCZEWICY PASZTET Z CIECIORKI
Pasztet drobiowy z porem Pasztet ziemniaczany z czerwoną soczewicą Pasztet z brązowej soczewicy Pasztet z cieciorki
PASZTET MARCHWIOWY Z PIERSI KURCZAKA PASZTET Z PIERSI  ZE SZPINAKIEM PASZTET DYNIOWO
-MARCHEWKOWY
PIECZEŃ SEROWA
Pasztet marchewkowy z piersi kurczaka Pasztet z piersi kurczaka ze szpinakiem Pasztet dyniowo-marchewkowy Pieczeń serowa
PASZTET Z PIERSI KURCZAKA PASZTET Z SELERA PASZTET Z TUŃCZYKIEM I BIAŁYM SEREM PASZTET Z BROKUŁA
Pasztet z piersi kurczaka Pasztet z selera Pasztet z tuńczykiem i białym serem Pasztet z brokuła