logo

logo

wtorek, 14 marca 2017

Sałatka z selerem naciowym


Składniki:
seler naciowy (150g)
ogórki kiszone (300g)
2 jajka (120g)
cebula (50g)
szczypiorek
jogurt naturalny (150g)
1 łyżeczka musztardy (10g)
przyprawy (sól, pieprz)





Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Przestudzone jajka, ogórki i cebulę kroimy w kostkę, seler naciowy w cienkie paski. Wszystko wrzucamy do miski, dodajemy musztardę, jogurt i posiekany szczypiorek. Przyprawiamy solą i pieprzem.



Wartość energetyczna całej sałatki - 360kcal

Wartość energetyczna 1 porcji (1/3 sałatki) - 120kcal 




4 komentarze:

  1. Prosta sałatka i wygląda na bardzo smaczną :) do tego wartościowa odżywczo, dzięki obecności tej soczystej zieleni na talerzu :) zapraszam po nowe inspiracje do siebie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zrobiona!Całkiem smaczna,sól zbyteczna bo ogórki bardzo słone. Ilość pojedynczej porcji bardzo duża bo ok.250g.Naprawdę można się najeść taką ilością! Do tego porcja pieczywa i posiłek gotowy!polecam!!! 👍

    OdpowiedzUsuń
  3. Zrobiona!Całkiem smaczna,sól zbyteczna bo ogórki bardzo słone. Ilość pojedynczej porcji bardzo duża bo ok.250g.Naprawdę można się najeść taką ilością! Do tego porcja pieczywa i posiłek gotowy!polecam!!! 👍

    OdpowiedzUsuń