logo

logo

piątek, 18 listopada 2011

Sałatka kalafiorowa z suszonymi pomidorami




Składniki:
½ kalafiora (250g)
1 mała cebula (50g)
suszone pomidory (20g)
fasolka szparagowa (100g)
kasza kuskus sucha (50g)
1 łyżka octu jabłkowego
przyprawy (sól, pieprz)






Przygotowanie:
Kuskus zalewamy wodą według przepisu na opakowaniu. Kalafiora wrzucamy na 5 minut do wrzątku, studzimy i kroimy na drobne kawałki. Cebulę, fasolkę szparagową i pomidory suszone kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy ocet jabłkowy i przyprawy.




Wartość energetyczna całej sałatki kalafiorowej – 325kcal

Wartość energetyczna 1 porcji (1/2 sałatki) – 165kcal

Wartość energetyczna 1 porcji sałatki z majonezem (1 łyżka) – 240kcal