Składniki:
cieciorka sucha (100g)
ogórki kiszone (300g)
przyprawy (sól, pieprz)
Przygotowanie:
Cieciorkę moczymy kilka godzin, następnie gotujemy do miękkości. Można użyć też gotowej z puszki. Ogórki trzemy na tarce na grubych oczkach lub kroimy w kostkę i dodajemy do ugotowanej cieciorki. Wszystko przyprawiamy na ostro i mielimy blenderem na gładką masę. Z tego wychodzi porządna miska pasty kanapkowej na jakieś 3 dni.
Cieciorkę moczymy kilka godzin, następnie gotujemy do miękkości. Można użyć też gotowej z puszki. Ogórki trzemy na tarce na grubych oczkach lub kroimy w kostkę i dodajemy do ugotowanej cieciorki. Wszystko przyprawiamy na ostro i mielimy blenderem na gładką masę. Z tego wychodzi porządna miska pasty kanapkowej na jakieś 3 dni.
Wartość energetyczna całej pasty z cieciorki – 385kcal
Wartość energetyczna na 100g - 65kcal/100g