logo

logo

środa, 24 października 2012

Pasta z cieciorki z ogórkiem kiszonym





Składniki:
cieciorka sucha (100g)
ogórki kiszone (300g)
przyprawy  (sól, pieprz)



 






Przygotowanie:
Cieciorkę moczymy kilka godzin, następnie gotujemy do miękkości. Można użyć też gotowej z puszki. Ogórki trzemy na tarce na grubych oczkach lub kroimy w kostkę i dodajemy do ugotowanej cieciorki. Wszystko przyprawiamy na ostro i mielimy blenderem na gładką masę. Z tego wychodzi porządna miska pasty kanapkowej na jakieś 3 dni.




Wartość energetyczna całej pasty z cieciorki – 385kcal 


Wartość energetyczna na 100g -  65kcal/100g





2 komentarze:

  1. A czy można dodać trochę cebuli, żeby wyostrzyć smak? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Można, zależy kto co lubi. Cebula nie tuczy :)

      Usuń