Składniki:
1/2 puszki cieciorki (120g)
1/2 puszki groszku zielonego (120g)
1 mały serek wiejski (150g)
1 łyżka soku z cytryny
przyprawy (sól, pieprz)
Przygotowanie:
Do miski wsypujemy cieciorkę z puszki (lub ugotowaną wcześniej z suchych ziaren), groszek zielony i biały ser. Wszystko miksujemy blenderem na gładką masę. Można zostawić trochę groszku, żeby go na końcu wrzucić do gotowej pasty. Pastę przyprawiamy i zakwaszamy cytryną (bez zakwaszenia jest dość mdła).
Wartość energetyczna całej pasty z cieciorki i białego sera – 380kcal
Wartość energetyczna na 100g - 100kcal/100g
Do miski wsypujemy cieciorkę z puszki (lub ugotowaną wcześniej z suchych ziaren), groszek zielony i biały ser. Wszystko miksujemy blenderem na gładką masę. Można zostawić trochę groszku, żeby go na końcu wrzucić do gotowej pasty. Pastę przyprawiamy i zakwaszamy cytryną (bez zakwaszenia jest dość mdła).
Wartość energetyczna całej pasty z cieciorki i białego sera – 380kcal
Wartość energetyczna na 100g - 100kcal/100g