Składniki:
mleko (300ml)
kasza manna (50g)
1 łyżka cukru (20g)
brzoskwinie z puszki (400g)
woda (50ml)
mleko (300ml)
kasza manna (50g)
1 łyżka cukru (20g)
brzoskwinie z puszki (400g)
woda (50ml)
Przygotowanie:
Mus brzoskwiniowy: brzoskwinie z puszki miksujemy z wodą blenderem na mus. Jeśli chcecie mieć bardziej lejący mus można dodać więcej wody, jeśli stały, to w ogóle woda jest zbędna.
W garnku na małym ogniu gotujemy mleko z cukrem i kaszą manną, aż kasza będzie gęstnieć.
Przygotowujemy 4 szklaneczki i nakładamy przemiennie ugotowaną mannę i mus brzoskwiniowy. Z podanych proporcji wychodzą 4 desery.
Wartość energetyczna wszystkich składników – 645kcal
Wartość energetyczna 1 porcji – 160kcal
Mus brzoskwiniowy: brzoskwinie z puszki miksujemy z wodą blenderem na mus. Jeśli chcecie mieć bardziej lejący mus można dodać więcej wody, jeśli stały, to w ogóle woda jest zbędna.
W garnku na małym ogniu gotujemy mleko z cukrem i kaszą manną, aż kasza będzie gęstnieć.
Przygotowujemy 4 szklaneczki i nakładamy przemiennie ugotowaną mannę i mus brzoskwiniowy. Z podanych proporcji wychodzą 4 desery.
Wartość energetyczna wszystkich składników – 645kcal
Wartość energetyczna 1 porcji – 160kcal