logo

logo

piątek, 25 stycznia 2013

Sałatka ze słodkiej kapusty i serka wiejskiego







Składniki: 
kapusta biała (200g)
1 marchew (100g)
½ serka wiejskiego (100g)
½ łyżeczki cukru (5g)
przyprawy (sól, pieprz)






Przygotowanie:
Kapustę drobno szatkujemy, marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach. Do warzyw dodajemy serek wiejski i przyprawiamy odrobinę solą i pieprzem. Można też dodać pół łyżeczki cukru. Połączenie może wydawać się dziwne, ale polecam spróbować, bo jest naprawdę zaskakujące, szczególnie wersja z odrobiną cukru.





Wartość energetyczna całej sałatki – 200kcal




2 komentarze:

  1. ja zawsze serek wiejski jem na slodko ze starta maerchewka :) wiec tego tez musze sprobowac!

    OdpowiedzUsuń