logo

logo

piątek, 26 kwietnia 2013

Kapusta włoska z suszonymi pomidorami i szpinakiem





Składniki:
kapusta włoska (500g)
1 duża cebula (100g)
szpinak (100g)
suszone pomidory (25g)
1-2 ząbki czosnku
keczup (50g)
przyprawy (sól, pieprz, chili, czosnek)






Przygotowanie:
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, szpinak rwiemy na mniejsze kawałki. Wszystko wrzucamy na patelnię i podsmażamy, aż cebula będzie miękka. Kapustę włoską szatkujemy i wrzucamy na osolony wrzątek. Gotujemy około 10 minut, następnie odlewamy wodę. Do ugotowanej kapusty dodajemy podsmażoną cebulę, szpinak i pokrojone drobno suszone pomidory. Całość przyprawiamy, dodajemy keczup i chwilę podgrzewamy.



Wartość energetyczna całej kapusty włoskiej z suszonymi pomidorami – 330kcal

Wartość energetyczna 1 porcji (1/3 kapusty) – 110kcal