Składniki:
jogurt naturalny (200g)
orzechy włoskie (25g)
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka cukru (10g)
½ łyżeczki kardamonu
przyprawy (sól)
jogurt naturalny (200g)
orzechy włoskie (25g)
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka cukru (10g)
½ łyżeczki kardamonu
przyprawy (sól)
Przygotowanie:
Orzechy włoskie drobno kroimy i wrzucamy do jogurtu naturalnego. Dodajemy sok z cytryny, odrobinę soli, cukier do smaku (polecam trzcinowy muscovado) i sproszkowany kardamon. Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki na 30 minut, żeby jogurt przeszedł smakiem orzechów.
Orzechy włoskie drobno kroimy i wrzucamy do jogurtu naturalnego. Dodajemy sok z cytryny, odrobinę soli, cukier do smaku (polecam trzcinowy muscovado) i sproszkowany kardamon. Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki na 30 minut, żeby jogurt przeszedł smakiem orzechów.
Wartość energetyczna całego dressingu – 320kcal
Wartość energetyczna na 100g – 130kcal/100g