logo

logo

środa, 3 lipca 2013

Makaron z bobem





Składniki:
makaron pełnoziarnisty suchy (100g)
bób (200g)
pomidory z puszki (400g)
przyprawy (sól, pieprz, chili, suszone zioła, kminek)

 





Przygotowanie:
Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i odcedzamy. Bób gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu dodajemy go do makaronu, wrzucamy pomidory (w sezonie proponuję dodać świeże pomidory). Całość przyprawiamy, dokładnie mieszamy i chwilę podgrzewamy.



Wartość energetyczna całego makaronu z bobem – 540kcal

Wartość energetyczna 1 porcji (1/2 makaronu) – 270kcal


4 komentarze:

  1. Napewno wyprobuje i to jeszcze dzisiaj .Bob uwielabiam a ty MAGDA jestes genialna i nieoceniona dziekuje.

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam bób, dzięki za przepis, wypróbuję na pewno! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja u siebie jeszcze świeżego nie widziałam, ale ten mrożony kupuję często, pyszna jest sałatka z bobu - trochę cytryny, pieprzy, oliwa i gotowe :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie mam pojecia jak bób smakuje, u mnie w domu nigdy się go nie robiło więc tym chętniej spróbuję zrobić takie danie :)

    OdpowiedzUsuń