Składniki:
ziemniaki (500g)
1 młoda cukinia (200g)
pomidorki koktajlowe (150g)
1 ser camembert (120g)
olej rzepakowy (15ml)
przyprawy (sól, pieprz, przyprawa do ziemniaków, suszone zioła, chili)
1 młoda cukinia (200g)
pomidorki koktajlowe (150g)
1 ser camembert (120g)
olej rzepakowy (15ml)
przyprawy (sól, pieprz, przyprawa do ziemniaków, suszone zioła, chili)
Przygotowanie:
Ziemniaki obieramy i kroimy na ćwiartki. Wrzucamy do miski, dodajemy sól i przyprawy według uznania, dolewamy odrobinę oleju rzepakowego i całość dokładnie mieszamy, żeby ziemniaki obtoczyły się z każdej strony przyprawami. Cukinię kroimy na plasterki około 0,5cm, pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Na blaszce lub w formie na tartę układamy dowolnie wszystkie warzywa. Cukinię i pomidory posypujemy przyprawami i całość pieczemy w 200st na termoobiegu około 30minut.
Ziemniaki obieramy i kroimy na ćwiartki. Wrzucamy do miski, dodajemy sól i przyprawy według uznania, dolewamy odrobinę oleju rzepakowego i całość dokładnie mieszamy, żeby ziemniaki obtoczyły się z każdej strony przyprawami. Cukinię kroimy na plasterki około 0,5cm, pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Na blaszce lub w formie na tartę układamy dowolnie wszystkie warzywa. Cukinię i pomidory posypujemy przyprawami i całość pieczemy w 200st na termoobiegu około 30minut.
Ser camembert kroimy na małe trójkąty. Po 30 minutach pieczenia wyciągamy blaszkę. Na warzywach układamy ser i pieczemy jeszcze około 10 minut, aż ser się roztopi.
Wartość energetyczna całości – 920kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/3 ziemniaków z warzywami) – 305kcal