logo

logo

poniedziałek, 3 lutego 2014

Pasta rybna z selerem naciowym

 



Składniki:
2 filety rybne (200g)
1 jajko (60g)
seler naciowy (100g)
serek kanapkowy tupu Turek (50g)
sok z cytryny
przyprawy (sól, pieprz)






Przygotowanie:
Filety rybne posypujemy przyprawami i odstawiamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie dusimy rybę na patelni pod przykryciem, co jakiś czas podlewamy wodą, żeby nie przywierała. Filety studzimy i rozdrabniamy widelcem na bardzo małe kawałki. Ugotowane i obrane jajko trzemy na tarce na drobnych oczkach. Seler naciowy kroimy w bardzo cienkie paseczki. Do miski wrzucamy rozdrobniona rybę, jajko, seler naciowy i serek kanapkowy, wszystko dokładnie mieszamy, przyprawiamy i skrapiamy odrobina cytryny.

Gatunek ryby dowolny, ja użyłam morszczuka, a innym razem dorsza, kaloryczność została wyliczona dla morszczuka.



Wartość energetyczna całej pasty kanapkowej – 345kcal

Wartość energetyczna na 100g – 85kcal/100g


 

2 komentarze:

  1. Robiłam kiedyś pastę z tuńczyka i selera naciowego. Była całkiem smaczna :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziś robiłam barszcz z uszkami i jest rewelacyjny!! Uwielbiam z Panią gotować. Przepisy są łatwe a dania pyszne. Zagoszczę u Pani na stałe, tym bardziej, że od tygodnia zaczęłam jeść zdrowo i dlatego szukam pomysłów na potrawy. A tutaj jest w czym wybierać:) Ten blog to rewolucja dla kuchni. Pozdrawiam bardzo serdecznie:)

    OdpowiedzUsuń