logo

logo

poniedziałek, 27 października 2014

Pasta kanapkowa z łososiem






Składniki:
łosoś wędzony na ciepło (100g)
ogórek kiszony (200g)
1 mała cebula (50g)
serek kanapkowy (100g)
przyprawy (sól, pieprz, chili)

 



Przygotowanie:
Łososia rozdrabniamy, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Ogórki kiszone kroimy w kostkę lub trzemy na tarce, nadmiar wody odsączamy. Całość mieszamy z serkiem kanapkowym (takim ok. 150kcal/100g) i przyprawiamy. 




Wartość energetyczna całej pasty kanapkowej z łososiem – 360kcal

Wartość energetyczna na 100g – 80kcal/100g 


 

9 komentarzy:

  1. Zdrowsza wersja dla gotowych past rybnych znanej firmy (te to dopiero mają kaloryczność 500 kcal w 100g)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie ma to jak domowe smarowidło na kanapkę. I zdrowsze, i o wiele smaczniejsze od kupnych :)

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo lubię ryby, więc jedzonko specjalne dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Robię podobną tylko z serem chudym z kostki plus szczypiorek. Rewelacyjny polecam

    OdpowiedzUsuń
  5. Co znaczy "łosoś wędzony na ciepło " ??? Na opakowaniu ma być taki napis? Ryby są wędzone na zimno i na ciepło? Jaka jest różnica? Chodzi o smak, zdrowotność czy kaloryczność?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na zimno jest różowy taki jakby surowo wyglądający. Na ciepło jest jakby upieczony i dodatkowo wędzony. Wpisz w google jedno i drugie i obejrzyj zdjęcia.

      Usuń
  6. Ta pasta jest przepyszna! Właśnie zrobiłam ją na śniadanie i ledwo powstrzymałam się przed zjedzeniem zbyt dużej ilości:-)mniam:-)

    OdpowiedzUsuń