logo

logo

poniedziałek, 8 czerwca 2015

Zupa krem z batata i pietruszki




Składniki (przepis na garnek 2,5l):
1 duży batat (500g)
2 marchewki (200g)
1 duża pietruszka (200g)
1 domowa kostka warzywna
szczypiorek
sezam (opcjonalnie)
przyprawy (sól, pieprz)

Przepis na domową kostkę warzywną tutaj.




Przygotowanie:
Wszystkie warzywa obieramy, kroimy na cząstki i gotujemy w garnku z domową kostką warzywną. Po przestudzeniu miksujemy blenderem na krem. Doprawiamy do smaku i podgrzewamy. Podajemy ze świeżym szczypiorkiem. Zupa jest dość słodka, więc można dodatkowo podawać ją z sezamem.




Wartość energetyczna całej zupy – 580kcal

Wartość energetyczna 1 porcji (1/5 zupy) – 115kcal



8 komentarzy:

  1. świetna zupa, o lekko słodkim posmaku!

    OdpowiedzUsuń
  2. Madzia nareszcie do nas wróciłaś!!!!!!!!!!!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam zupy-kremy, więc chętnie bym skosztowała :]

    OdpowiedzUsuń
  4. Zachęcające :). Jeszcze nigdy nie jadłam kremu z ziemniaka..

    OdpowiedzUsuń
  5. Polecam! Sprawdzone, pyszne i proste :)

    OdpowiedzUsuń