logo

logo

poniedziałek, 8 maja 2017

Koreczki serowe w cukinii



Składniki:
młoda cukinia
ser mozzarella
ser niebieski
oliwa





 





Przygotowanie:Cukinię trzemy wzdłuż na tarce na cienki plastry. Patelnię rozgrzewamy, smarujemy pędzelkiem cienką warstwą oliwy i obsmażamy plastry cukinii z każdej strony ok. 1-2 minuty. Następnie odkładamy plastry na talerz i posypujemy lekko przyprawami. Dowolne serki (lub inne składniki) kroimy na małe prostokąty/trójkąty. Można też użyć mini mozzarelli. Owijamy cukinią każdy kawałek sera i posypujemy dodatkowo przyprawami, np. pikanktą chili lub świeżo mielonym pieprzem. Wartość energetyczna zależy od wielkości cukinii, użytego sera, dlatego w tym przepisie wyjątkowo nie będę jej podawać. 


19 komentarzy:

  1. Świetny pomysł! Wyglądają pysznie!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł! Wyglądają pysznie!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Pycha! Na pewno sprawdzą się przy okazji różnych przyjęć :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nigdy w ten sposób nie kroiłam cukinii, a bardzo fajnie wygląda :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Fajna przekaska na impreze [TWSM]

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo oryginalna propozycja na różne okazje :)

    OdpowiedzUsuń
  7. uwielbiam koreczki serowe w papryce, muszę też spróbować tych

    OdpowiedzUsuń
  8. Genialne koreczki na imprezę!

    OdpowiedzUsuń
  9. Na weekend muszę zrobić te koreczki:)

    OdpowiedzUsuń
  10. uwielbiam wszystko co z cukinia

    OdpowiedzUsuń
  11. Takie łatwe a jak ładnie wygląda. I pyszne w smaku.

    OdpowiedzUsuń
  12. Spróbowałam je przyrządzić, wyszły wyśmienite. Tylko użyłam zwykłego żółtego sera.

    OdpowiedzUsuń
  13. Szybka i smaczna przekąska!

    OdpowiedzUsuń