logo

logo

sobota, 29 października 2011

Biała kapusta z papryką, marchewką i porem






Składniki:
¼ małej białej kapusty (300g)
1 papryka czerwona (100g)
½ małego pora (100g)
1 marchew (100g)
2 łyżki jogurtu naturalnego (50g)
przyprawy (sól, pieprz)





Przygotowanie:
Kapustę siekamy, paprykę kroimy w kostkę, pora kroimy w paseczki, marchew trzemy na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy z jogurtem naturalnym i przyprawiamy. Opcjonalnie zamiast jogurtu możemy dodać łyżeczkę octu balsamicznego lub jabłkowego.




Wartość energetyczna wersji dietetycznej z jogurtem naturalnym – 195kcal

Wartość energetyczna 1 porcji (1/3 sałatki) - 65kcal

Wartość energetyczna wersji dietetycznej z octem – 165kcal

Wartość energetyczna sałatki ze śmietaną 18% (2 łyżki) – 250kcal

Wartość energetyczna sałatki z majonezem (1 łyżka) – 330kcal



2 komentarze:

  1. Jakimi przyprawami doprawia pani??

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O przyprawach się rozpisałam w osobnym poście. Ale generalnie u mnie króluje wegeta, papryka słodka i pieprz.

      Usuń