¼ małej białej kapusty (300g)
1 papryka czerwona (100g)
½ małego pora (100g)
1 marchew (100g)
2 łyżki jogurtu naturalnego (50g)
przyprawy (sól, pieprz)
Przygotowanie:
Kapustę siekamy, paprykę kroimy w kostkę, pora kroimy w paseczki, marchew trzemy na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy z jogurtem naturalnym i przyprawiamy. Opcjonalnie zamiast jogurtu możemy dodać łyżeczkę octu balsamicznego lub jabłkowego.
Kapustę siekamy, paprykę kroimy w kostkę, pora kroimy w paseczki, marchew trzemy na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy z jogurtem naturalnym i przyprawiamy. Opcjonalnie zamiast jogurtu możemy dodać łyżeczkę octu balsamicznego lub jabłkowego.
Wartość energetyczna wersji dietetycznej z jogurtem naturalnym – 195kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/3 sałatki) - 65kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/3 sałatki) - 65kcal
Wartość energetyczna wersji dietetycznej z octem – 165kcal
Wartość energetyczna sałatki ze śmietaną 18% (2 łyżki) – 250kcal
Wartość energetyczna sałatki z majonezem (1 łyżka) – 330kcal