¼ małej białej kapusty (300g)
1 pomidor (150g)
1 marchew (100g)
1 mała cebula (50g)
2 łyżki jogurtu naturalnego (50g)
przyprawy (sól, pieprz)
Kapustę siekamy, pomidora kroimy w kostkę, cebulę kroimy w kostkę, marchew trzemy na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy z jogurtem naturalnym i przyprawiamy. Opcjonalnie zamiast jogurtu możemy dodać łyżeczkę octu balsamicznego lub jabłkowego.
Wartość energetyczna wersji dietetycznej z jogurtem naturalnym – 180kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/3 sałatki) - 60kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/3 sałatki) - 60kcal
Wartość energetyczna wersji dietetycznej z octem – 155kcal
Wartość energetyczna sałatki ze śmietaną 18% (2 łyżki) – 250kcal
Wartość energetyczna sałatki z majonezem (1 łyżka) – 330kcal