logo

logo

niedziela, 30 października 2011

Pasztet z brokuła






Składniki:
1 brokuł (500g)
ziemniaki (500g)
2 duże cebule (200g)
2 jajka (120g)
przyprawy (sól, pieprz, zioła prowansalskie)







Przygotowanie:
Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy z przyprawami na lekko złoty kolor. Brokuły gotujemy i dzielimy na małe różyczki, ziemniaki gotujemy i trzemy na tarce o grubych oczkach lub zgniatamy widelcem. Wszystkie składniki mieszamy z roztrzepanym jajkiem i przyprawiamy. Blaszkę smarujemy odrobiną oleju i wysypujemy bułką tartą lub kaszą manną, nakładamy masę warzywną. Pieczemy w temperaturze 180st. ok. 30-40 minut, aż pasztet się przyrumieni. Z podanych proporcji wychodzi 12 porcji pasztetu.




Wartość energetyczna pasztetu z brokułami – 765kcal

Wartość energetyczna 1 porcji – 65kcal




5 komentarzy:

  1. o jak tu smacznie, w sam raz cos dla mnie, mniam......

    OdpowiedzUsuń
  2. Jaki rozmiar blaszki do tych pasztetów?

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepisy pasztetów są genialne :) też od jakiegoś czasu staram sie zgubić kg. nie miałam już pomysłów ,, p. Magdo blog rewelacja !!!!!! polecam go każdemu .

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepisy są normalnie rewelacja :)

    OdpowiedzUsuń