logo

logo

sobota, 29 października 2011

Por z jajkiem






Składniki:
1 mały por (150g)
1 jajko (60g)
2 łyżki jogurtu naturalnego (50g)
przyprawy (sól, pieprz, przyprawa do potraw z jajek)







Przygotowanie:
Por siekamy w paseczki, jajko kroimy w kostkę, mieszamy z jogurtem naturalnym i przyprawiamy.





Wartość energetyczna wersji dietetycznej – 160kcal

Wartość energetyczna 1 porcji (1/2 sałatki) - 80kcal

Wartość energetyczna sałatki ze śmietaną 18% (2 łyżki) – 230kcal

Wartość energetyczna sałatki z majonezem (1 łyżka) – 315kcal



2 komentarze:

  1. W mojej lodówce już się nic nie marnuje dzięki pomysłom P. Madzi, suróweczka była dzisiaj na obiadek

    OdpowiedzUsuń
  2. U mnie czasem ta surówka/sałatka robi za przekąskę pomiędzy pierwszym i drugim śniadaniem. Mimo, że por nie jest moim ulubionym warzywem to po posoleniu i sparzeniu go z jajem smakuje wyśmienicie!

    OdpowiedzUsuń