Składniki:
3 marchewki (300g)
2 cebule (200g)
seler (100g)
przecier pomidorowy (30g)
3 filety rybne (300g)
przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka)
2 cebule (200g)
seler (100g)
przecier pomidorowy (30g)
3 filety rybne (300g)
przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka)
Przygotowanie:
Marchew i seler trzemy na tarce o dużych oczkach, cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa dusimy na patelni pod przykryciem, aż będą miękkie, co jakiś czas podlewamy wodą, żeby nie przywarły. Przyprawiamy i dodajemy przecier pomidorowy. Wartość energetyczna całego farszu – 200kcal.
Filety kroimy na pół, przyprawiamy i odstawiamy na 30 minut do lodówki, następnie smażymy na patelni. Rozkładamy usmażone filety na półmisku i przykrywamy je warzywami.
Z podanych proporcji wychodzi 6 porcji ryby z warzywami.
Filety kroimy na pół, przyprawiamy i odstawiamy na 30 minut do lodówki, następnie smażymy na patelni. Rozkładamy usmażone filety na półmisku i przykrywamy je warzywami.
Z podanych proporcji wychodzi 6 porcji ryby z warzywami.
Wartość energetyczna całej ryby po grecku - 430kcal
Wartość energetyczna 1 porcji ryby z warzywami – 70kcal
Wartość energetyczna 1 porcji ryby smażonej w panierce z warzywami na oleju – 140kcal
Wartość energetyczna 1 porcji ryby z warzywami – 70kcal
Wartość energetyczna 1 porcji ryby smażonej w panierce z warzywami na oleju – 140kcal