logo

logo

piątek, 28 października 2011

Sałatka na kiełkach fasolki mung





Składniki: 
kiełki fasolki mung (100g)
4 jajka (240g)
2 pomidory (300g)
2 małe cebule (100g)
przyprawy (sól, pieprz, suszone zioła)







Przygotowanie:
Kiełki płuczemy i mieszamy z przyprawami, rozkładamy na talerzu. Cebulę kroimy w kostkę i posypujemy nią kiełki. Jajka i pomidory kroimy w ósemki i układamy na kiełkach. Wszystko posypujemy przyprawami.




Wartość energetyczna sałatki – 465kcal

Wartość energetyczna 1 porcji (1/3 sałatki) – 155kcal


2 komentarze:

  1. Pani Magdo czy w każdej potrawie można zamieniać kiełki na inne czy będzie to jakiś problem np. smakowy? Dostępność kiełków w małej miejscowości jest znikoma i znalazłam tylko kiełki rzodkiewki i lucerny.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Smakowo, to się zmieni, ale na pewno nie na nie korzyść. Po prostu będzie smakować inaczej. Ja lubię każde kiełki, więc często zmieniam :)

      Usuń