logo

logo

piątek, 28 października 2011

Sałatka z kiełkami fasolki mung i cieciorką






Składniki:
kiełki fasolki mung (100g)
1 puszka cieciorki (200g)
2 jajka (120g)
2 małe cebule (100g)
2 łyżki jogurtu naturalnego (50g)
przyprawy (sól, pieprz, przyprawa do potraw z jajek)






Przygotowanie:
Jajka gotujemy i kroimy w dużą kostkę, cebulę kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy z jogurtem i przyprawami.




Wartość energetyczna sałatki – 515kcal

Wartość energetyczna 1 porcji (1/3 sałatki) – 170kcal


4 komentarze:

  1. czy zamiast kiełków fasoli mung mozna inne kiełki???

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oczywiście :) każde kiełki pasują.

      Usuń
  2. Jakie przyprawy dodajesz do niej?
    E.N.

    OdpowiedzUsuń
  3. czy można użyć suchą (ugotowaną) cieciorkę zamiast z puszki? i jeśli tak to ile?

    OdpowiedzUsuń