Składniki:
muszle makaronowe (100g)(małe muszle – 30szt, duże muszle 15szt)
Farsz:
2 cebule (100g)
pieczarki (250g)
2 jajka (120g)
przyprawy (sól, pieprz)
Przygotowanie:
Muszle makaronowe gotujemy na półtwardo, żeby się nie rozwaliły przy faszerowaniu. Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę i smażymy do odparowania wody. Jajka gotujemy. Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Tak przygotowaną masą faszerujemy makaron.
Muszle makaronowe gotujemy na półtwardo, żeby się nie rozwaliły przy faszerowaniu. Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę i smażymy do odparowania wody. Jajka gotujemy. Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Tak przygotowaną masą faszerujemy makaron.
Wartość energetyczna wszystkich składników – 640kcal
Wartość energetyczna dużej muszli (jeśli wyszło 15szt) – 40kcal
Wartość energetyczna małej muszli (jeśli wyszło 30szt) – 20kcal