logo

logo

niedziela, 13 listopada 2011

Piersi z kurczaka w wiórkach kokosowych i cynamonie







Składniki:
1 duża pierś z kurczaka (250g)
2 cebule (100g)
2 łyżki wiórków kokosowych (20g)
1 łyżeczka cynamonu
przyprawy (sól, pieprz)











Przygotowanie:
Pierś z kurczaka kroimy na kawałki, przyprawiamy i smażymy na patelni. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy, łączymy z mięsem. Dodajemy wiórki kokosowe i cynamon i dusimy pod przykryciem jeszcze ok. 5-10 minut, żeby wiórki zmiękły.



Wartość energetyczna potrawki mięsnej w wiórkach kokosowych – 400kcal

Wartość energetyczna 1 porcji (1/3 potrawki) – 135kcal



4 komentarze:

  1. jaaaakie to jest pyszne!!!! Palce lizac.. ale oczywiscie wresja mniej dietetyczna bo ja smazyłam na oleju małej ilości ale jednak:D

    OdpowiedzUsuń
  2. Do tego przepisu podchodziłam "jak pies do jeża" :) ale zrobiłam i (co mnie zaskoczyło) jest smaczne :) pozdrawiam Kamila

    OdpowiedzUsuń
  3. Niezłe ;-) Dzisiaj jadłam. Tylko chyba jeszcze coś bym dodała do tego... Cynamon kojarzył mi się do tej pory z czymś słodkim...

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszne! Polecam.Jadłam kiedyś w restauracji kąski kurczaka w kokosie ociekające tłuszczem i nie posmakowała mi ta potrawa. A tutaj w wersji beztłuszczowej z cebulką-super smak.

    OdpowiedzUsuń