logo

logo

poniedziałek, 21 listopada 2011

Ryż jaśminowy z cieciorką






Składniki:
ryż jaśminowy (100g)
2 małe cebule (100g)
cieciorka z puszki (100g)
przyprawy (sól, pieprz)








Przygotowanie:
Cebulę kroimy w kosteczkę i przysmażamy na patelni, następnie wrzucamy cieciorkę i ugotowany ryż. Wszystko przyprawiamy. Ryż jaśminowy ma tendencję do sklejania, więc najlepiej jeszcze gorący wrzucić na patelnię i wymieszać z warzywami na ciepło.




Wartość energetyczna całej potrawki – 450kcal

Wartość energetyczna 1 porcji (1/4 potrawki) – 115kcal





2 komentarze:

  1. mam ryż, mam cieciorkę (wpakowałam część do chleba jako substytut soi i bardzo jestem ciekawa jak będzie smakował :D), cebulkę też mam,
    to już wiem co jutro będzie na obiad, a swoją drogą - cieciorka ma bardzo delikatny fajny smak, niezła alternatywa dla tych co nie przepadają za grochem (np. ja) :D
    tola

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszna alternatywa dla zwykłego ryżu.

    OdpowiedzUsuń