logo

logo

środa, 2 listopada 2011

Serek wiejski z tuńczykiem





Składniki:
1 serek wiejski (200g)
1 jajko (60g)
1 puszka tuńczyka w sosie własnym (120g)
fasola czerwona z puszki (100g)
1 cebula (50g)
szczypiorek
przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie)





Przygotowanie:
Jajka gotujemy i siekamy na cząstki. Cebulę kroimy w kostkę, szczypiorek siekamy, dodajemy serek wiejski, odsączonego tuńczyka i fasolkę. Wszystko mieszamy i przyprawiamy.
  




Wartość energetyczna całego serka – 535kcal

Wartość energetyczna 1 porcji (1/3 serka) – 180kcal


 

10 komentarzy:

  1. Twoje przepisy są rewelacyjne :) ja dbam o linię więc bede tu częstym bywalcem. Pozdrawiam ciepło

    OdpowiedzUsuń
  2. Smaczne ....i nareszczie odkryłam powołanie mojego ulubionego serka :)

    OdpowiedzUsuń
  3. HMMM właśnie zrobiłam:) Pyszka

    OdpowiedzUsuń
  4. Witam, ten serek wiejski zawsze dodajesz ze smietnka ktory zawiera czy odsaczasz ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W większości przepisów razem ze śmietanką, nie wylewam jej, bo ona dodaje uroku serkowi. Jeśli w którymś śmietanka by przeszkadzała, bo np konsystencja by miała wyjść określona, wtedy wyraźnie piszę w przepisie, żeby odsączyć.

      Usuń
  5. Zrobiłam dziś, pychotka. Obawiałam się czy mi będzie odpowiadało połączenie tuńczyka i serka wiejskiego,ale nie było czego ;) Od kilku dni czytam Twój blog, jest genialny, przepisy super!Cieszę się bardzo,że przypadkiem na niego trafiłam szukając dietetycznych dań.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I ja się cieszę, że tu trafiłaś :)

      Usuń
  6. Super jest! :) Nie miałam jajka i dałam natkę pietruszki zamiast szczypiorku, ale wyszła rewelka :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Najpyszniejsza rzecz jaką ostatnio jadłam!I choć połączenie tych smaków nie do końca do mnie przemawiało,efekt jest genialny!!!

    OdpowiedzUsuń