Składniki (na garnek 2,5l):
3 duże marchewki (300g)
seler (300g)
makaron (50g)
przecier pomidorowy (100g)
1 domowa kostka warzywna
przyprawy (sól, pieprz, majeranek, bazylia)
Przepis na domową kostkę warzywną tutaj.
Przygotowanie:
Marchewki i seler kroimy w kosteczkę lub trzemy na tarce, gotujemy w wodzie z domową kostką warzywną. Dodajemy makaron i przecier pomidorowy, przyprawiamy.
Marchewki i seler kroimy w kosteczkę lub trzemy na tarce, gotujemy w wodzie z domową kostką warzywną. Dodajemy makaron i przecier pomidorowy, przyprawiamy.
Wartość energetyczna całej zupy pomidorowej – 440kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/5 zupy) – 90kcal
Wartość energetyczna 1 porcji zupy pomidorowej na mięsie (bez śmietany) – 175kcal
Wartość energetyczna 1 porcji zupy zabielanej śmietaną 18% (1 łyżka) – 225kcal