Składniki na spody:
3 ziemniaki (400g)
4 marchewki (400g)
2 jajka (120g)
przyprawy (sól, pieprz)
Ziemniaki i marchew trzemy na tarce o drobnych oczkach, nadmiar wody odsączamy, dodajemy przyprawy i surowe jajka. Smażymy 6 w miarę prostokątnych i równych placków. Można 4 większe, ale mniejsze lepiej się przewraca na patelni.
Składniki na masę brokułową:
½ brokuła (250g)Składniki na masę brokułową:
½ kostki sera białego (100g)
sok z ½ cytryny
2 ząbki czosnku
przyprawy (sól, pieprz, czosnek)
Przygotowanie:
Przygotowanie:
Brokuła gotujemy, jak przestygnie wrzucamy go do miski razem z serem, czosnkiem i sokiem z cytryny. Wszystko miksujemy blenderem na gładką masę i przyprawiamy.
Składniki na masę surimi:
Składniki na masę surimi:
kostka białego sera (200g)
½ paczki surimi (125g)
2 jajka (120g)
przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka, chili)
Przygotowanie:
Przygotowanie:
Jajka gotujemy. Do miski wrzucamy biały ser, jajka i paluszki krabowe. Wszystko miksujemy na gładką masę i przyprawiamy.
Placki ziemniaczano-marchewkowe przekładamy masami w następującej kolejności: placek-pasta-placek-pasta i tak robimy 3 duże przekładańce. Każdy z nich kroimy na 6 równych części i każdą z osobna dekorujemy. Z podanych proporcji wychodzi 18szt. małych przekładańców.
Wartość energetyczna wszystkich przekładańców – 1160kcal
Wartość energetyczna 1 małego przekładańca – 65kcal
Placki ziemniaczano-marchewkowe przekładamy masami w następującej kolejności: placek-pasta-placek-pasta i tak robimy 3 duże przekładańce. Każdy z nich kroimy na 6 równych części i każdą z osobna dekorujemy. Z podanych proporcji wychodzi 18szt. małych przekładańców.
Wartość energetyczna wszystkich przekładańców – 1160kcal
Wartość energetyczna 1 małego przekładańca – 65kcal