Składniki:
2 duże piersi z kurczaka (500g)
2 kostki białego chudego sera (400g)
2 jajka (120g)
pieczarki (200g)
cebula (200g)
przyprawy (sól, pieprz, zioła prowansalskie, przyprawa do jajek)
2 duże piersi z kurczaka (500g)
2 kostki białego chudego sera (400g)
2 jajka (120g)
pieczarki (200g)
cebula (200g)
przyprawy (sól, pieprz, zioła prowansalskie, przyprawa do jajek)
Przygotowanie:
Piersi z kurczak kroimy wzdłuż na części, niezbyt małe, ok. 4-5 części z dużej piersi. Każdą część rozbijamy na płasko tłuczkiem i obustronnie przyprawiamy. Odstawiamy na pół godziny do lodówki.
Biały ser mielimy z pieczarkami i surową cebulą, dodajemy jajka i przyprawiamy.
Małą keksówkę o wymiarach 22x10cm wykładamy papierem do pieczenia, na dno wkładamy część piersi, potem naprzemiennie układamy masę serową i piersi. Na wierzchu posypujemy dowolnymi przyprawami. Pieczemy w temperaturze 180st. ok. 40minut. Z podanych proporcji wychodzi 14 kawałków ok. 1,5cm grubości.
Piersi z kurczak kroimy wzdłuż na części, niezbyt małe, ok. 4-5 części z dużej piersi. Każdą część rozbijamy na płasko tłuczkiem i obustronnie przyprawiamy. Odstawiamy na pół godziny do lodówki.
Biały ser mielimy z pieczarkami i surową cebulą, dodajemy jajka i przyprawiamy.
Małą keksówkę o wymiarach 22x10cm wykładamy papierem do pieczenia, na dno wkładamy część piersi, potem naprzemiennie układamy masę serową i piersi. Na wierzchu posypujemy dowolnymi przyprawami. Pieczemy w temperaturze 180st. ok. 40minut. Z podanych proporcji wychodzi 14 kawałków ok. 1,5cm grubości.
Wartość energetyczna całej pieczeni – 1230kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/14 pieczeni) – 85kcal