Składniki:
3 jajka (180g)
pęczek rzodkiewek (150g)
pęczek szczypiorku
rzeżucha
2 łyżki jogurtu naturalnego (50g)
przyprawy (sól, pieprz, przyprawa do potraw z jajek)
3 jajka (180g)
pęczek rzodkiewek (150g)
pęczek szczypiorku
rzeżucha
2 łyżki jogurtu naturalnego (50g)
przyprawy (sól, pieprz, przyprawa do potraw z jajek)
Przygotowanie:
Jajka gotujemy, trzemy na tarce na najdrobniejszych oczkach. Rzodkiewki trzemy na najmniejszych oczkach. Zieleninę – szczypior, rzeżuchę lub to co lubicie zielonego kroimy drobno. Wszystkie składniki mieszamy z jogurtem naturalnym i przyprawiamy do smaku.
Jajka gotujemy, trzemy na tarce na najdrobniejszych oczkach. Rzodkiewki trzemy na najmniejszych oczkach. Zieleninę – szczypior, rzeżuchę lub to co lubicie zielonego kroimy drobno. Wszystkie składniki mieszamy z jogurtem naturalnym i przyprawiamy do smaku.
Wartość energetyczna całej pasty jajecznej – 330kcal
Wartość energetyczna na 100g - 90kcal/100g