Składniki:
ryż biały suchy (100g)
kukurydza w puszce (100g)
seler ze słoika (200g)
rodzynki (20g)
2 łyżki jogurtu naturalnego (50g)
koperek
przyprawy (sól, pieprz)
ryż biały suchy (100g)
kukurydza w puszce (100g)
seler ze słoika (200g)
rodzynki (20g)
2 łyżki jogurtu naturalnego (50g)
koperek
przyprawy (sól, pieprz)
Przygotowanie:
Ryż gotujemy, dla koloru można w kurkumie. Po ugotowaniu płuczemy ryż zimną wodą, wtedy nie będzie się kleił w sałatce. Do miski wsypujemy zimny ryż, odsączony seler, kukurydzę, rodzynki, posiekany koperek. Wszystko mieszamy z jogurtem i przyprawami.
Wartość energetyczna całej sałatki ryżowej z selerem – 565kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/3 sałatki) – 190kcal