Składniki:
1 duża pierś z kurczaka (250g)
1 duża cebula (100g)
soczewica z puszki (100g)
pęczek zielonej pietruszki
przyprawy (sól, pieprz, czosnek)
1 duża pierś z kurczaka (250g)
1 duża cebula (100g)
soczewica z puszki (100g)
pęczek zielonej pietruszki
przyprawy (sól, pieprz, czosnek)
Przygotowanie:
Piersi z kurczaka kroimy na kawałki, przyprawiamy i odstawiamy na 30 minut. Następnie obsmażamy na patelni, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i dusimy pod przykryciem. Pod koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki, soczewicę, przyprawiamy i dusimy jeszcze przez chwilę.
Wartość energetyczna całego kurczaka w soczewicy – 455kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/4 kurczaka) – 115kcal
Piersi z kurczaka kroimy na kawałki, przyprawiamy i odstawiamy na 30 minut. Następnie obsmażamy na patelni, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i dusimy pod przykryciem. Pod koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki, soczewicę, przyprawiamy i dusimy jeszcze przez chwilę.
Wartość energetyczna całego kurczaka w soczewicy – 455kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/4 kurczaka) – 115kcal