Składniki:
½ paczki paluszków krabowych (125g)
½ paczki paluszków krabowych (125g)
2 jajka (120g)
puszka soczewicy (200g)
2 łyżki jogurtu naturalnego (50g)
pęczek szczypiorku
przyprawy (sól, pieprz, przyprawa do potraw z jajek)
puszka soczewicy (200g)
2 łyżki jogurtu naturalnego (50g)
pęczek szczypiorku
przyprawy (sól, pieprz, przyprawa do potraw z jajek)
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, trzemy na tarce o grubych oczkach. Paluszki krabowe drobno kroimy. Soczewicę odsączamy z wody i lekko zgniatamy widelcem. Wszystkie składniki mieszamy z jogurtem naturalnym, przyprawami i posiekanym szczypiorkiem.
Jajka gotujemy na twardo, trzemy na tarce o grubych oczkach. Paluszki krabowe drobno kroimy. Soczewicę odsączamy z wody i lekko zgniatamy widelcem. Wszystkie składniki mieszamy z jogurtem naturalnym, przyprawami i posiekanym szczypiorkiem.
Wartość energetyczna całej pasty krabowej z soczewicą – 710kcal
Wartość energetyczna na 100g - 145kcal/100g