logo

logo

piątek, 21 września 2012

Leczo z dynią





Składniki:
1 mała cukinia (300g)
dynia (150g)
1 cebula (50g)
1 marchewka (100g)
1 papryka (100g)
przyprawy  (sól, pieprz, imbir, papryka słodka, chili)

 






Przygotowanie:
Cebulę kroimy w paseczki, solimy i dusimy na patelni pod przykryciem, aż będzie miękka. Pozostałe składniki kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka. Podlewamy odrobiną wody, solimy i gotujemy pod przykryciem, aż wszystko będzie miękki. Pod koniec dodajemy cebulę i przyprawiamy. Można dodać przecier pomidorowy.




Wartość energetyczna całego leczo z dynią – 155kcal 



1 komentarz:

  1. Pyszne leczo! Jak dobrze jest mieć zapas dyni w zamrażalniku:) Zaraziłam się od Pani miłością do dyni z którą też nigdy nie wiedziałam co zrobić. Moje leczo nie wygląda tak ładnie jak u Pani na zdjęciu bo troszkę mi się rozgotowało i w sumie paćka wyszła ale i tak jest super - nie pomyślałabym żeby dodać imbir - to chyba on nadaje ciekawego i innego smaku. Dziękuję!

    OdpowiedzUsuń