Jeszcze jedno skojarzenie jak smakuje dynia makaronowa – po schłodzeniu w lodówce trochę podobna konsystencją do selera ze słoika, więc jak ktoś dyni nie ma, to ta sałatka równie dobrze może być z selerem.
Składniki:
dynia makaronowa (200g)
1 puszka tuńczyka w sosie własnym (140g)
ogórki konserwowe (200g)
kukurydza z puszki (100g)
1 mała cebula (50g)
1 papryka czerwona (100g)
1 łyżka octu winnego
przyprawy (sól, pieprz)
Przygotowanie:
Ogórki konserwowe, paprykę czerwoną i cebulę kroimy w kostkę. Wrzucamy do miski, dodajemy pozostałe składniki, ocet, przyprawy i dokładnie mieszamy.
Wartość energetyczna całej sałatki z dyni makaronowej – 400kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/2 sałatki) – 200kcal
Ogórki konserwowe, paprykę czerwoną i cebulę kroimy w kostkę. Wrzucamy do miski, dodajemy pozostałe składniki, ocet, przyprawy i dokładnie mieszamy.
Wartość energetyczna całej sałatki z dyni makaronowej – 400kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/2 sałatki) – 200kcal