Składniki:
1 mała cukinia (250g)
1 łyżka octu winnego
1 łyżeczka maggi
1 ząbek czosnku
1 mała cukinia (250g)
1 łyżka octu winnego
1 łyżeczka maggi
1 ząbek czosnku
1/2 pęczka pietruszki zielonej
przyprawy (sól, pieprz)
Przygotowanie:
Młodą cukinię kroimy na plasterki. Przygotowujemy sos, w misce mieszamy ocet, maggi, przeciśnięty przez praskę czosnek i odrobinę czosnku, na końcu dodajemy posiekaną zieleninę. Wszystko mieszamy z cukinią i wstawiamy na pół godziny do lodówki, żeby cukinia przeszła smakiem sosu pietruszkowego.
Wartość energetyczna całej surówki z cukinii – 50kcal
Młodą cukinię kroimy na plasterki. Przygotowujemy sos, w misce mieszamy ocet, maggi, przeciśnięty przez praskę czosnek i odrobinę czosnku, na końcu dodajemy posiekaną zieleninę. Wszystko mieszamy z cukinią i wstawiamy na pół godziny do lodówki, żeby cukinia przeszła smakiem sosu pietruszkowego.
Wartość energetyczna całej surówki z cukinii – 50kcal